jueves, 18 de abril de 2013


EXPERIÈNCIES 0-3

Després d’haver mirat algunes de les experiències de 0-3 les que més m’han cridat l’atenció són les següents:

DESCOBRINT LA CARABASSA:

Aquí es demostra la importància de donar peu a l’infant a fer allò que vol fer, de no posar límits com ens deia M.C. Díez.

Els infants necessiten explorar tot allò que els envolta per descobrir-ho i per conèixer-ho realment. Només així els infants podran desenvolupar-se.

Aquesta experiència dóna peu a na Marta a conèixer una mica més aquesta nova fruita que els hi ha portat n’Eva, la mamà d’en Gerard.
 

JUGUEM AMB MAGRANES:

Aquesta activitat m’ha agradat molt, no tant sols per tot lo que he dit abans de la importància d’explorar tot allò que els envolta, sinó també, pel fet de que, jugar amb les magranes duu a altres aprenentatges més implícits.

Un dels aprenentatges que té jugar amb la magrana és el fet de desenvolupar la motricitat fina, ja què, per treure el fruit de la magrana, necessiten treballar aquesta habilitat.

Un altra aprenentatge és treballar tots els sentits, per exemple el tacte, l’olfacte, la vista, ja que el color vermellós que veuen els hi crida l’atenció,...

És una experiència molt gratificant per infants de 0-3 i també per infants més grossos.
 

MATERIALS D’EXPERIMENTACIÓ:

Per als infants experimentar és un procés natural que realitzen, una i altra vegada, durant tot el dia. Però hi ha cops que és necessari oferir material per a què aquesta experimentació pugui ser avaluada per la mestra.

Com diu a l’experiència, experimentar implica altres coses, com ara, ficar i treure, fer transvasaments, si sura, si s’enfonsa,...

Totes aquestes experiències són molt gratificants per a l’infant, i fa que els infants puguin desenvolupar-se d’una manera més autònoma.
 
 
 
COMPETÈNCIES:
1.2: He sabut reflexionar sobre quines són les bones pràctiques, o les bones actuacions.
4.2: A partir d’aquesta pràctica he pogut identificar quines són les bones pràctiques per jo, que hi va implícit dins elles, i les he pogut comparar.
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario